Conferințele de la Timișoara: Știință și credință. Pascal & Eliade. Invitați: Horia-Roman Patapievici, Pr. Wilhelm Dancă și Claudiu T. Arieșan

Clubul Marile Cărți, în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș și Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel” continuă seria Conferințelor de la Timișoara și vă invită, în seara de 10 noiembrie 2022, de la 18.30, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, pentru a lua parte la un eveniment cultural intitulat „Știință și Credință: Pascal & Eliade”.

Dezbaterea moderată de conf. univ. dr. Claudiu T. Arieșan îi va avea drept protagoniști pe filozoful și scriitorul Horia-Roman Patapievici și pe Părintele Wilhelm Dancă.

Pornind de la  Pascal, „geniul înspăimântător”, după cum îl numea Chateaubriand, pe cel care „a azvârlit pe hârtie gândurile care țin atât de Dumnezeu, cât și de om” și ajungând la Mircea Eliade, „savantul simbolurilor”, invitații vor aborda relația știință–credință. Raport care poate include atât controversa, cât și concilierea.

Vă așteptăm!

Intrarea este liberă! Prioritate au cei care își achiziționează biletul gratuit! 

Data:  10 noiembrie 2022

Ora 18:30

Locația: Sala Multimedia a Consiliului Județean Timiș, Bd. Revoluției din 1989, nr. 17.