INAUGURARE BIBLIONET MARGINA

În data de 23 martie 2012 biblioteca comunală Margina a inaugurat echipamentul primit prin proiectul Biblionet.
Calculatoarele au fost așezate pe birouri elegante, obținute ca donație de primărie și își așteaptă utilizatorii într-un spațiu nou, modern amenajat.
Oficiile de gazdă au fost făcute de Lavinia Ardelean, bibliotecar și de primarul comunei.

Nicoleta Vasi
Biblioteca Județeană Timiș
coordonator Biblionet

INAUGURARE BIBLIONET RUNDA A TREIA

Prima inaugurare Biblionet în județul Timiș din runda a treia a proiectului s-a întâmplat în comuna Comloșu Mare, în 20 martie 2012.
Gazda evenimentului, Sergiu Soica,bibliotecar, a invitat în bibliotecă pentru a sărbători calculatoarele primite prin Biblionet, reprezentanți ai comunei, de la primar la profesori, copii și vârstnici de la Căminul pentru persoane vârstnice Comloșu Mare.
Din partea Bibliotecii Județene Timiș au participat Nicoleta Vasi, bibliotecar metodist , coordonator al programului Biblionet în județul Timiș și Sebastian Ciocan, Șef serviciu Relații cu Publicul.
Primit cu o lună în urmă, echipamentul a fost deja folosit de Sergiu care a adus un strop de bucurie în sufletele celor care locuiesc la Căminul pentru persoane vârstnice, în fiecare săptămână făcând proiecții de videoclipuri muzicale.

O NOUĂ ETAPĂ BIBLIONET ÎN JUDEȚUL TIMIȘ !

Iată că alături de cele 19 biblioteci comunale și orășenești intrate anul trecut în programul Biblionet – lumea în biblioteca mea , avem încă 14 biblioteci selectate să facă parte din acest proiect.
Acestea sunt: bibliotecile comunale Boldur, Becicherecu Mic, Checea, Comloșu Mare, Curtea, Fârdea, Margina, Moșnița Nouă, Nițchidorf, Pișchia și biblioteca orășenească Recaș. Alături de acestea se află și trei dintre secțiile Bibliotecii Județene Timiș, Secția de Artă, Secția pentru Copii și Secția Casa Tineretului.
Acest proiect a fost lansat în județul Timiș în anul 2010 iar implementarea lui a fost coordonată de Biblioteca Județeană Timiș în parteneriat cu Fundația IREX București, sponsorul acestui proiect fiind Fundația Bill și Melinda Gates.
Toate aceste biblioteci întăresc rândurile celor care oferă deja utilizatorilor calculatoare cu acces la Internet, prezente deja în rețeaua bibliotecilor din județul Timiș, calculatoare dotate cu softuri de ultimă generație care permit celor care doresc să caute informații, să țină legătura cu prieteni, rude, să socializeze sau să-și rezolve probleme legate de serviciu sau școlare în cazul copiilor.
Ca de fiecare dată, Consiliul Județean Timiș a sprijinit toate demersurile Bibliotecii Județene Timiș în implementarea și desfășurarea proiectului.
O contribuție majoră au primarii localităților în care s-a implementat și urmează să se implementeze Biblionetul, prin bunăvoința și interesul de care au dat dovadă față de concetățenii lor facilitându-le acces la informație prin intermediul calculatoarelor donate bibliotecilor prin proiect.
Nu în ultimul rând trebuie amintiți colegii bibliotecari implicați în Biblionet ale căror eforturi în acest proiect nu au fost deloc mici, începând cu inițierea în tainele calculatorului pentru unii, până la cursuri de calculator oferite comunității pe care o deservesc alături de celelalte servicii de bibliotecă.
Harta Biblionet a județului Timiș este mai bogată acum și sperăm să se mai îmbogățească anul viitor cu alte biblioteci care doresc să se modernizeze și să ofere acces la cât mai multă informație celor care le calcă pragul.

În perioada 21-25 noiembrie a avut loc prima serie de cursuri pentru bibliotecarii ale căror biblioteci au intrat în programul Biblionet-lumea în biblioteca mea. Cursurile s-au desfășurat la sala American Corner, la etajul 2 al Bibliotecii Județene Timiș.
Trainerii Nicoleta Vasi și Silvia Kappel au livrat cursurile colegilor: Sergiu Șoica (Biblioteca Comloșu Mare), Anca Zele (Biblioteca Moșnița Nouă), Daniela Birdean (Biblioteca Checea), Lavinia Ardelean (Biblioteca Margina), Oana Dragoiescu (Biblioteca Curtea), Matei Barbu (Secția Copii BJT), Ileana Berariu (Secția Artă BJT), Mihaela Mateescu (Secția Casa Tineretului).

Între 12-16 decembrie 2011 a avut loc a doua serie de cursuri de inițiere în folosirea computerului pentru colegii bibliotecari intrați în Biblionet în 2011: Rodica Soreanu (Biblioteca Liebling), Elena Păun-Vasiloni (Biblioteca Fîrdea), Costela Avram (Biblioteca Pișchia), Maria Bobeș (Biblioteca Becicherecu Mic), Titiana Bordeianu (Biblioteca Nițchidorf), Adriana Atanațcu (Biblioteca Județeană Timiș), Veronica Andruseac (Biblioteca Orășenească Recaș), Daniela Tomiță (Biblioteca Boldur).Cursurile s-au desfășurat la Secția de Artă a Bibliotecii Județene Timiș, traineri: Nicoleta Vasi și Silvia Kappel.

Nicoleta Vasi, BJTimiș, Coordonator Biblionet Timiș