Conferințele de la Timișoara: Ispitele puterii. De la Iulius Cezar la Marc Aureliu. Invitați: Mihail Neamțu, Adrian Papahagi și Claudiu T. Arieșan

În 14 octombrie dăm startul Conferințelor de la Timișoara prin care dorim să lansăm un mesaj de susținere a proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană și prin care să facem o pledoarie pentru lectură.
Conferințele vor aborda un concept nou și anume, acela de „Stand-up Culture” prin care dorim să oferim publicului o experiență memorabilă deoarece ne propunem să îmbinăm prelegerile invitaților noștri cu muzica și cu pictura.
Conferința din 14 octombrie se va desfășura de la ora 18, în Sala Festivă a Consiliului Județean Timiș și va avea ca temă Ispitele puterii de la Iulius Cezar la Marc Aureliu. Invitați vor fi scriitorul și filozoful Mihail Neamțu, prof. univ. dr. Adrian Papahagi și conf. univ. dr. Claudiu T. Arieșan.
Întotdeauna încearcă să cunoşti caracterul acelora a căror aprobare vrei să o câştigi şi natura principiilor care îi călăuzesc. Uită-te la sursa opiniilor şi motivelor lor şi atunci nu vei acuza niciuna din neplăcerile involuntare sau vei simţi nevoia aprobării lor.”  Marc Aureliu
Pentru rezervarea unui loc, vă rugăm să vă înregistrați în formularul de aici. BILETUL ESTE GRATUIT!
Vă așteptăm cu drag!