Continua lecturile publice organizate de Biblioteca Judeteana care rup toate tiparele. O noua editie a Concentrica se va desfasura joi la Timisoara.

Transmisie LIVE:

Joi, 17 iunie, ora 12.00, in Piata Libertatii, vor fi lecturate poeme de Nicolae de Popa (1938 – 2007), poet și pictor timisorean. Textele alese provin din integrala La noi, in Eden, editata de Biblioteca Judeteana Timis in 2020.

Concentrica este una dintre cele mai mari si inedite lecturi publice organizate in Romania. Formatul manifestarii valorizeaza pe cel al pietei, BJT promovand Timisoara drept Capitala lecturilor publice.

Biblioteca Judeteana Timis a fost distinsa in 2012 si 2013 cu premiul de cea mai buna biblioteca din Romania la Gala industriei de carte „Bun de tipar”. In textul de nominalizare a managerului institutiei, Tudor Cretu, printre finalistii Galei „Oamenii timpului”, Iasi, 2016, se arata ca „lecturile publice reunind peste cinci sute de persoane reprezinta experimente social-literare inedite, nemaifiind organizate pana acum nicaieri in lume manifestari de acest gen la o asemenea anvergura”.

Accesul in perimetrul evenimentului se va efectua conform normelor antipandemice in vigoare.