Intrebari puse frecvent


Sediul BJTimiş se află în Piaţa Libertăţii nr. 3. 


 
Pentru împrumut la domiciliu: 

  • act de identitate cu domiciliul stabil în Timişoara (pt. minori actul de identitate al unuia dintre părinţi);
  • act doveditor al ocupaţiei (adev. de la locul de muncă, carnet de elev/student vizat la zi sau carnet de şomer; în cazul pensionarilor este necesar cuponul de pensieş
  • pentru utilizarea Sălii de Lectură este necesar doar actul de identitate, indiferent de domiciliu

 


Termenul legal de împrumut este de 14 zile calendaristice. Se poate prelungi cu acceptul bibliotecarului.


Conform art. 67 din legea 344/2005 şi Decizia Directorului BJTimiş nr. 16 din 22 apr. 2005 în cazul distrugerii sau pierderii doumentelor de către utilizatori se sancţionează cu recuperarea fizică a unor documente identice sau prin achitarea valorii de inventar, actualizată cu aplicarea coeficientului de inflaţie la zi, la care se adaugă o sumă echivalentă cu de 1-5 ori faţă de preţul astfel calculat. 


In cazul in care dumneavoastra gasiti un document pe care doriti sa il consultati la o alta biblioteca, la care nu sunteti inscris si/sau nu aveti acces, noi vom solicita documentul in numele dumneavoastra si il veti imprumuta de la noi, urmand sa respectam termenul de imprumut si conditiile de consultare impuse de biblioteca proprietara.


Da, printre serviciile oferite de Biblioteca Judeteana Timis se regaseste si cel de acces gratuit la internet pentru utilizatorii sai.
Pentru a avea acces la Internet puteti folosi terminalele amplasate in Sala de Lectura, Sectia Documentar-Periodice, Sectia de Imprumut pentru Adulti si Sectia pentru Copii, cat si infrastructura de acces prin WiFi [802.11b/g] disponibila in toate lucatiile de mai sus.
Pentru folosirea infrastructurii Wireless va rugam sa va adresati bibliotecarului pentru a solicita datele de conectare.


Documentele de tip CD/DVD cat si casetele audio si video pot fi consultate doar in salile de lectura.
Cu toate acestea, daca documentul face parte din Biblioteca Virtuala il puteti regasi prin internet [http://www.bjt.ro/bv] si il puteti consulta de oriunde.


Da, puteti folosi aceste mijloace tehnice pentru a solicita prelungirea termenului de imprumut pentru documentele imprumutate.
Pentru prelungirea telefonica, este necesar sa folositi numarul de telefon al Sectiei/Filialei de la care ati imprumutat documentul.
Prelungirea prin e-mail este valida doar daca ati primit confirmarea din partea bibliotecarului (tot prin e-mail). Va rugam sa va sigurati ca aveti o rezerva de timp suficienta astfel incat in cazul unei decizii negative sa aveti timp sa returnati documentul la termen.

Accesarea colecţiilor Bibliotecii Judeţene Timiş se poate realiza prin intermediul cataloagelor tradiţionale – sistematic şi alfabetic - sau a catalogului electronic.
De asemenea puteti solicita ajutorul si indrumarea bibliotecarului pentru gasirea documentelor dorite.


Pentru a putea imprumuta documente acasa, este necesar sa aveti documente de identitate valabile si valide, cu domiciliul in Municipiul Timisoara
Pentru a consulta documente in salile de lectura este suficient un document de identitate valabil si valid, indiferent de adresa de domiciliu.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer